Sült hal paradicsomos-kókuszos mártásban
- Fél kiló tengeri halfilét bedörzsölünk sóval és kurkumával, majd forró olajban kisütjük.
na ez már önmagában isteni, simán önálló kaja, főként grillpartira isteni...
- Egy kis olajban két gerezd összenyomott fokhagymát, és két száraz kisebb darab csilipaprikát (összetörve) két percig sütünk.
- Hozzáadunk egy kis zacskó kókusztejporból készült kókusztejet, két feldarabolt paradicsomot, és fél citom lereszelt héját.
- Besűrítjük a szószt pár perces forralással.
- Ekkor hozzáadunk egy kis paradicsompürét, majd belerakjuk a haldarabokat. Együtt rotyogtatjuk pár percig.
- Na ekkor jön bele egy csomó minden, ami átvarázsolja az ízeket: egy kis darabka reszelt gyömbér, friss zöld csili apróra vágva, zellerzöld és a fél citom leve.
- Megforgatjuk a halak, és aztán már csak öt perc és szeretni fogjátok. :)
ps. - Kókusztej
Főképpen a délkelet-ázsiai konyhában használják. A kókusztej valójában nem a friss kókusz belsejében található folyadék, hanem a kókusz húsából kipréselt folyadék. Használható leves alapként, currykhez, ragukhoz és desszertekhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése