annyi de annyi rágós meg kemény resztelt májat ettem én, tejóég, nemcsoda, ha azt hittem nagy turpisság van az egész mögött, amit csak a szakácsnők gyöngyei ismernek. pedig nemis, pofonegyszerű az egész.
az ember felrak krumplit főzni, mondjuk egy nejlonzacsiba berak krumplit, beköti a zacsit, kilukasztgatja, majd berakja a mikróba tíz percre. aztán olajon pirít egy kis karikára vágott hagymát, majd leveszi a tűzről, és hagyja az olajat kihűlni, majd beleteszi a májat és újra alágyújt, forgatja, kevergeti, közben hozzáad majorannát, pirospaprikát meg egy kis borsot, és készre sütögeti. hamar kész van ám, nem kell sokáig szötyögtetni.
aztán kiveszi az ember az olajból, had' lélegezzen fel egy kicsit az a szegény máj, közben a krumpli is megpucolódik, tányérra kerül a paradicsom meg az uborka is, és ha már a máj is ott van a krumplin, gyühet a só.
majd végül a fagyi. :)
azt nemis mondtam, hogy borjúmáj. mármint nem a fagyi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése