csütörtök, február 02, 2012

Paradicsomos-sajtos karalábé

hú, ez a recept is eléggé izgalmas (ugyanonnan, hij receptje), még van egy kevés karalábé, lehet, hogy abból ilyet főzök:
Hozzávalók:
  • 1 kg karalábé
  • 80 dkg paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk instant levespor
  • ½ tk cukor
  • 2 csomag mozzarella
  • 5 dkg reszelt sajt vagy gorgonzola
  • 1 ek fenyőmag
  • kakukkfű
  • só, őrölt bors
Elkészítés:
  1. A karalábét meghámozzuk, megmossuk, szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízben röviden blansírozzuk, leöblítjük, majd a héját leszedjük.
  2. A karalábé csíkokat enyhén sós vízben 5 percig blansírozzuk, leszűrjük. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát apró kockára vágjuk. Olajon a serpenyőben a hagymát megdinszteljük, a fokhagymát hozzápréseljük. Adjuk hozzá a levesport, sózzuk, borsozzuk, és végül a cukorral, valamint a kakukkfűvel is ízesítjük. Forgassuk bele a paradicsomot.
  4. Egy tűzálló tálat kenjünk ki kevés olajjal, osszuk el benne a karalábét. Erre jöhet a fűszeres paradicsom, majd a szeletekre vágott mozzarella, a fenyőmag és a reszelt sajt (vagy elmorzsolt gorgonzola).
  5. 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: