Hozzávalók:
- 1 kg karalábé
- 80 dkg paradicsom
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 tk instant levespor
- ½ tk cukor
- 2 csomag mozzarella
- 5 dkg reszelt sajt vagy gorgonzola
- 1 ek fenyőmag
- kakukkfű
- só, őrölt bors
- A karalábét meghámozzuk, megmossuk, szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízben röviden blansírozzuk, leöblítjük, majd a héját leszedjük.
- A karalábé csíkokat enyhén sós vízben 5 percig blansírozzuk, leszűrjük. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk.
- A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát apró kockára vágjuk. Olajon a serpenyőben a hagymát megdinszteljük, a fokhagymát hozzápréseljük. Adjuk hozzá a levesport, sózzuk, borsozzuk, és végül a cukorral, valamint a kakukkfűvel is ízesítjük. Forgassuk bele a paradicsomot.
- Egy tűzálló tálat kenjünk ki kevés olajjal, osszuk el benne a karalábét. Erre jöhet a fűszeres paradicsom, majd a szeletekre vágott mozzarella, a fenyőmag és a reszelt sajt (vagy elmorzsolt gorgonzola).
- 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése