Hozzávalók:
- 1 kg karalábé
 - 80 dkg paradicsom
 - 1 hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 3 ek olaj
 - 1 tk instant levespor
 - ½ tk cukor
 - 2 csomag mozzarella
 - 5 dkg reszelt sajt vagy gorgonzola
 - 1 ek fenyőmag
 - kakukkfű
 - só, őrölt bors
 
- A karalábét meghámozzuk, megmossuk, szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízben röviden blansírozzuk, leöblítjük, majd a héját leszedjük.
 - A karalábé csíkokat enyhén sós vízben 5 percig blansírozzuk, leszűrjük. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk.
 - A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát apró kockára vágjuk. Olajon a serpenyőben a hagymát megdinszteljük, a fokhagymát hozzápréseljük. Adjuk hozzá a levesport, sózzuk, borsozzuk, és végül a cukorral, valamint a kakukkfűvel is ízesítjük. Forgassuk bele a paradicsomot.
 - Egy tűzálló tálat kenjünk ki kevés olajjal, osszuk el benne a karalábét. Erre jöhet a fűszeres paradicsom, majd a szeletekre vágott mozzarella, a fenyőmag és a reszelt sajt (vagy elmorzsolt gorgonzola).
 - 190 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése