Hozzávalók
- 25 dkg cékla
- 25 dkg sárgarépa vagy karalábé
- 20 dkg őrölt zabpehely
- 2 tojás
- 1 salotta hagyma
- 4 ek aprított kapor
- 2 ek aprított kakukkfű
- 2 ek aprított petrezselyem zöld
- 1 ek szezámmag
- Olaj sütéshez
- A céklát és répát megpucoljuk, majd durván lereszeljük, a hagymát felaprítjuk.
- Egy keverőtálban a hozzávalókat eldolgozzuk. Lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A céklás masszát kivesszük a sütőből, és 8 hamburger formát alakítunk belőle. Egy tálcán 10 percig tovább hűtjük.
- 1-2 kanál olajat egy serpenyőben felmelegítünk, a burgereket mindkét oldalon kb 3-5 percig aranybarnára sütjük. Egy tepsibe helyezzük és a sütőben 15 percig átsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése