Hozzávalók
- 25 dkg cékla
 - 25 dkg sárgarépa vagy karalábé
 - 20 dkg őrölt zabpehely
 - 2 tojás
 - 1 salotta hagyma
 - 4 ek aprított kapor
 - 2 ek aprított kakukkfű
 - 2 ek aprított petrezselyem zöld
 - 1 ek szezámmag
 - Olaj sütéshez
 
- A céklát és répát megpucoljuk, majd durván lereszeljük, a hagymát felaprítjuk.
 - Egy keverőtálban a hozzávalókat eldolgozzuk. Lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
 - A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
 - A céklás masszát kivesszük a sütőből, és 8 hamburger formát alakítunk belőle. Egy tálcán 10 percig tovább hűtjük.
 - 1-2 kanál olajat egy serpenyőben felmelegítünk, a burgereket mindkét oldalon kb 3-5 percig aranybarnára sütjük. Egy tepsibe helyezzük és a sütőben 15 percig átsütjük.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése