Sütöttem pizzát is a minap. Az első próbálkozás nem volt túlzottan sikeres: a teljes kiőrlésű liszttől fura ízű lett a tésztája, a gombát meg megpároltam és fűszereztem és úgy raktam a bazsalikomos paradicsomszószra és a sonkára, és ettől egy fura ízkavalkád lett az egész.
De most szombaton egy kevés fokhagymát meg bazsalikomot kapott a paradicsomszósz, a laskát vagy a sonkát (külön-külön) csak apróra vágva rászórtam, és mozzarellát raktam a tetejére reszelt sajt helyett, és így sokkal de sokkal finomabb lett. Lizi is ette rendesen :)
Pizzatészta: (2 nagy gáztepsire elegendő) forrás: Zsuzsi főz
50 dkg liszt
két csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
egy zacskó szárazélesztő (7grammos)
2,8-3 dl langyos víz
A tésztát összegyúrom, duplájára kelesztem, kettévágom, majd kinyújtva tepsire rakom, megkenem paradicsomszósszal és rárakom a feltéteket. 250 fokon 10-12 perc alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése