szombat, január 28, 2012

Csicsóka-krémleves

Csicsóka krémleves

40 dkg csicsóka
2 közepes méretű borgonya
5 dl zöldség alaplé
1 ek. vaj
1 vöröhagyma
fél zeller
só, bors
2 dl tejszín
díszítéshez: tejszín, petrezselyem, bacon
Előkészítés:
A hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel. A burgonyát és a zellert is tisztítsd meg és vágd kockákra.
 
Elkészítés:
 
A hagymát a vajon dinszteld meg, majd add hozzá a zellert és a burgonyát. Öntsd fel a zöldségalaplével. Hagyd néhány percet főni, majd add hozzá a megtisztított, darabokra vágott csicsókát. Fedő alatt főzd a zöldségeket 10-15 percig, majd villával ellenőrizd, hogy megpuhultak-e. Ha úgy látod, hogy kész, húzd le a tűzről, és botmixerrel pürésítsd az egészet addig, amíg teljesen sima, daraboktól mentes folyadékot kapsz.
Ezután add hozzá a tejszínt, sózd, borsozd, majd hagyd főni egy újabb 5 percig. Díszítésként pirított bacont szórj a tetejére.

forrás: culor nélkül honlap

Nincsenek megjegyzések: