Csicsóka krémleves
40 dkg csicsóka2 közepes méretű borgonya
5 dl zöldség alaplé
1 ek. vaj
1 vöröhagyma
fél zeller
só, bors
2 dl tejszín
díszítéshez: tejszín, petrezselyem, bacon
Előkészítés:
A hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel. A burgonyát és a zellert is tisztítsd meg és vágd kockákra.
Elkészítés:
A hagymát a vajon dinszteld meg, majd add hozzá a
zellert és a burgonyát. Öntsd fel a zöldségalaplével. Hagyd néhány
percet főni, majd add hozzá a megtisztított, darabokra vágott csicsókát.
Fedő alatt főzd a zöldségeket 10-15 percig, majd villával ellenőrizd,
hogy megpuhultak-e. Ha úgy látod, hogy kész, húzd le a tűzről, és
botmixerrel pürésítsd az egészet addig, amíg teljesen sima, daraboktól
mentes folyadékot kapsz.
Ezután add hozzá a tejszínt, sózd, borsozd, majd hagyd főni egy újabb 5 percig. Díszítésként pirított bacont szórj a tetejére.
forrás: culor nélkül honlap
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése