hétfő, november 24, 2003

- milyen lett a chapatti? :)
- zsirprofi, de azt hiszem a ghee-profi illene ra a legjobban, bar az nem annyira frappans... :)
szoval jo lett, es veletlenul pont teljes kiorlesu lisztet vettunk hozza, bar rozsliszt volt a lelkem, de igy csak meg szebbek lettek a kis chapatik, olyan kis edesen barnak sotet pettyekkel - mondtak is a tobbiek, hogy ez aztan lepeny a talpan. (oke, abbahagytam. engem is faraszt)
de volt meg mindenfele finomsag, koztuk enyhen csipos csirke-curry, paradicsomos csicseriborso-curry, tojas-curry, meg persze fuszeres bashmati rizs. minden irto finom lett (na jo, a tojas-curry nem lett tokeletes, mert mar keves volt a ghee, es a fuszerek nem rotyogtak eleget benne, igy egy kicsit darabos izu lett, de ezt senki mas nem vette eszre, csak az egyik `kukta` meg en), egy fel ora alatt minden el is fogyott. jo, voltunk ra tizenketten...
csinaltunk meg olyan fincsi kis tejes-tesztas-gyumolcsos edesseget, es ugy emlekszem, az volt az utolso csepp, amivel beloptam magam az ehes tobbiek szivebe.
de a legjobb resze akkor is a fozocskezes volt, a kihivas, a feladat-megoldas, en azt elvezem a legjobban, hogy latom, hogyan alakul, milyen szine lesz vegulis, es amikor mar bele lehet kostolni, es kiderul, hogy irtozatosan finom, jaj, az a legszebb. egyszer csinaltunk tavaszi tekercset, az meg plana nagyon vicces dolog, ahogy az ember beaztatja a rizslisztbol keszult lapocskakat es aztan megprobalja belebohockodni a tolteleket...
meg jo, hogy most kajaltam:)
- ha humorod fűszeres-currys,
vigyorog a baráti curr ys!
+ a chapatival is tudok ilyet! :D

Nincsenek megjegyzések: