kedd, október 07, 2008

nyáridő

szabó jánossal beszélgetni mindig jó élmény volt, jó volt lemenni a sarki videós fiúkhoz, mert (azonkívül, hogy mindig jópasik dolgoztak ott, és hogy egyszer, mikor le voltam égve, visszaadták a fogalalópénzt, amit nem igazán lehetne, de akkor már több éve törzsvevők voltunk) ha benn volt főnökúr, és nem volt nagy tömeg, mindig volt öt-tíz perce, amit jól eldumáltunk. kibeszéltük a filmeket, ajánlott újakat, néha meg mesélt magáról. ő mondta, hogy ellától és luitól a legeslegjobb dolog, ami valaha is született, az a porgy és bess, ha van rá lehetőségem, szerezzem meg.
kábé két hónapja voltam benn a városban, és bementem a zeneboltba, ahol a zongorától kezdve mindent lehet venni, és aminek az emeletén karlsruhe legjobb cédéboltja van, és ott dephazztól kezdve mindenfélét bevásároltam, köztük a porgy és besst is, persze ellával és luival.
mindegyik "szám" üditően habkönnyű Gershwin-féle jazz, dúdolnivaló, fejbillegetős, alattomosan fülbemászó.
nade ott van a summertime, rögtön a nyitány után, bummbele rögtön a közepébe, attól a hideg futkos a hátamon, abban benn van minden, az maga a tökély. asszem erre mondhatom, hogy bármikor hallgatom, ugyanúgy hat.
szabó jánosnak igaza van.

Nincsenek megjegyzések: