kedd, július 28, 2009

szopókalap

vannak dolgok, amik rosszul érintik az embert.
mint például az, hogy wilkoék gyereke, akit annyira izgatottan és szeretettel vártak, a szülés beindulásakor előreesett köldökzsinór miatt súlyos agykárosodást szenvedett. nem hitték, hogy egyáltalán életben marad. de túlélte azt egy egy napot, amit a dokik jósoltak neki, sőt, pár hétre rá haza is vihették a kórházból. egy éves lehetett, amikor meglátogattuk őket, Gero akkor a mindennapos fizikoterápia ellenére még csak a földön kúszva közlekedett, és egyértelműen látszott rajta, hogy nem teljesen ép. de élt, kommunikált, mosolygott.
vagy az, hogy wilko, a mindig vidám, jókedélyű, a németek közül a legnyíltabb, legközlékenyebb és legjobbfej srác, akivel irodalomról, művészetekről vagy akár az élet dolgairól úgy lehetett beszélgetni, mint senki mással, és aki a főnöke elköltözése miatt megkapta a laborvezetői poziciót, napról napra karikásabb szemű és kialvatlan, és hogy vicc nélkül mondja, nem érdemes gyereket vállalni, mert szívás az egész.
és persze az, hogy amikor eljöttünk KA-ből, nem tudtunk elbúcsúzni, és akkor sem jelentkezett, amikor meghívtam a védés utáni mulatságra.
persze mindennek van oka, most jött egy levél tőle.
"Dear Eva,
I wanted to write you for a long time, but unfortunately, we are quite stressed since this April. Gero started to suffer from epileptic fits and since then, we regularly have to call the ambulance and stay in hospital for a couple of days. As the fits are not predictible and the medication has to be given in slowly increasing concentrations, and several drugs usually have to be tested (we are administering the second drug now), we are never safe from being in an emergency situation from one minute to the other. Quite often I already had to interrupt or terminate experiments and leave for hospital and things are left undone and you work extra hours, etc. I guess, you can imagine.
Be that as it may, finally now I manage to sit down and write these few lines. How are you? How are Peter and Hanna doing? How is it going in the Netherlands? What about your paper?
All the best
Wilko
"

Nincsenek megjegyzések: