szerda, szeptember 02, 2009

dumaszínház

már össze sem lehet számolni, hány szót mond Hanna, a kismillió hasznos főnév (mint pocsolya és pénztárca) és tulajdonnév mellett a melléknevek (meleg, nagy) és igék is itt vannak (pl pakol, mász, pancs, megyek, nem megyek).
és mindez semmi. ahogy visszaérkeztünk a lakásba, felmászott egyedül az etetőszékébe, aztán a játszón felmászott a lovacskás körhintára, majd persze pocsolyázott egy hatalmasat.
ja, és főzni is ő akar. holnap ezért perecet gyártunk, azt gyurmázhatja kedvére, és az se baj, ha belenyal a tésztába. (bevállalom a német receptet, de NaOH helyett szódát rakok majd a forró vízbe, amibe a pereceket sütés előtt bele kell rakni. így nem hangzik annyira brutálnak a recept.)
őrület mennyit fejlődött ezalatt a három hét alatt.
amúgy Nonót, Marcit, Verát naponta emlegeti, és tegnap elsírta magát, mert félreértette az apját: azt hitte most rögtön meglátogatjuk őket, és már húzta "apukát" - most így hívja őt - az ajtóhoz, hogy akkor indulás. Persze Dadával is naponta cseveg a játéktelefonon, és Bodzának nevezte el a kíváncsi kiskutyust.

Nincsenek megjegyzések: