péntek, október 30, 2009

nincs tovább

elmentünk az általunk külön kért, a biztosító által nem is fizetett tarkóredő-mérésre (Down-szűrés), de az ultrahangos csajszi nem találta a tarkót, és valami gebaszt talált a hasnál is, azt mondta, úgy néz ki, mintha a gyerek belső szervei kinn lennének.
felhívta a kórházat, megszervezte, hogy egy fél órán belül megnézzen minket egy doki egy nagy felbontású ultrahanggal.
az Árpi-szerű fiatal pasi nézegette gyerkőcöt, és közben mondta, hogy miket lát, avagy nem lát. nem látott agykoponyát, csak az orrig vagy a szemgödörig van csont, felette nincs, az agy nagy része lifeg a magzatvízben. valószínűleg rosszul záródott a hasfal, mert a hasból kitüremkedő dolgok a belek, a köldökzsinór körbeveszi őket két oldalról, és utána lép csak be a hasba.
nincs esélye.
kedden megyek kromoszómavizsgálatra, hogy megtudjuk, mik a következő gyerek esélyei. ami azt jelenti, hogy a méhlepényből (egyébként az is nagyobb, mint kéne lennie) vesznek mintát tenyésztésre, aztán a sejtenyészetből néznek kromoszóma-festést. eredményhirdetés (hogy van-e törés, triszómia vagy duplikáció) egy (gyakori kromoszóma aberrációkra) - illetve két hét múlva (ha az előző negatív, végignézik az összes kromoszómát). addig azonban bármikor sor kerülhet a terhesség befejezésére, azt majd kedden végigbeszéljük, hogy kiszippantják őt vákuummal, vagy koraszülést/vetélést indukálnak.
további jó hétvégét mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések: