kedd, december 01, 2009

este

megvolt a nagyágyon fetrengés, aztán a zuhany (merthogy mostanában nem volt hajlandó kádban fürdeni, így együtt zuhanyoztunk, majd aztán én nem másztam be, így most csak őt zuhanyozom, de azt nagyon élvezi), fogmosás, az extra pohár langyosvízivás közbeni bilibepisilés (fürdőköpenyben még kér inni, a zuhany alatt issza kispohárból a meleg vizet, úgyhogy ilyenkor is azt kap, és végülis mindegy, hogy a sámlin ül vagy a bilin, és mivel a bilipisilés az nagy szám, nagyon élvezi, ha véletlenül sikerül), öltözés, apától puszi majd a kukacosmese, mégegyszer kukacosmese, lámpaoltás és bóbitatáncol, de nem tudott elaludni, hiába volt nagyonfáradt.
elkezdett valamit motyogni, úgyhogy megkértem, beszéljen hangosan.
elmondta a napját:
hogy apa elvitte az autót (hajnalban ment be dolgozni, és mikor reggel mentünk a játszóra, szinte sokkolta Hannát a tény, hogy az apja elvitte az autót, és mi - szokás szerint - biciklivel megyünk a játszóra), majd láttuk a papíros kukást, amelyik a szelektív papírhulladékot rázta ki, meg láttunk kecskét meg bárányt meg malacot meg etettünk kacsákat (akik annyira éhesek voltak, hogy majdnem a lábunkra léptek), és az egyik megcsípte Hanna kezét, mert persze mindig úgy etetünk, hogy én dobálom a kaját a kacsáknak, Hanna meg pakolja a kaját be a saját szájába. szóval ez a pofátlan kacsalány csak Hanna kezéből akart enni, de mellényúlt.
szerencsére az nem maradt meg benne, hogy a játszón csak öt percet voltunk, mert végigtörölte a hajnali esőt a gatyájával a csúszdáról, és mivel már így is taknyos, mentünk haza. meg az sem maradt meg említés szintjén, hogy anya egész nap nyűgös meg bepöccenős volt, és még porszívózta is az orrát. mármint a Hannáét.

Nincsenek megjegyzések: