péntek, december 04, 2009

láttuk a szinterkláááászot


mondja hanna mostanában naponta többször.
pedig hogy meg volt szeppenve, mikor elmentünk a házába. merthogy még november közepén megjött ugye hajóval spanyolhonból, a mór rabszolgái kíséretében, akiket fekete pétereknek hívnak (mindegyik piet, kivétel nélkül), és beköltözött a városháza melletti házba.
na, ott látogattuk meg. be volt rendezve a ház rendesen, volt egy nagy ágy, egy nagy kád (ugyan teli lekelekeleke-pepernotetal=fahéjas keksszel), és középen volt egy kis pódium, ott ült sinterklaas és táncoltak a feketére pingált péterek. irtó hangos tucctuccra énekeltek télapó-dalokat, hanna meg is szeppent rendesen, nem is élvezte, amíg ki nem mentünk.
nade már a hullapelyhes is megmondta, hogy jöjj el hozzánk télapó, úgyhogy jön. és hoz a csizmába ajándékot. a nagy kavarás miatt, hogy akkor most itt mikor is jön, végül úgy döntöttünk, hogy ma este kipakoljuk a csukákat az ablakba, és akkor holnap reggel lesz nagy ajándéközön. merthogy itt a gyerekek ilyenkor kapnak ajit, karácsonykor nem nagyon. szóval idén lesz pepernote, meg chocolate flavoroured sticks, meg szájharmónika, meg kacsás búgócsiga meg egy formadoboz. több, mint egy átlag télapó, de azért nem egy igazi holland ajándékdömping...

Nincsenek megjegyzések: