szombat, január 08, 2011

tóthék folyt

na, közben csak a lényeg siklott el, vagyis nem a lényeg, csak a cim-adás miértje.
hogy dobozolunk. merthogy Hanni kapott két doboz duplót (még szerencse, hogy kicsi és könnyen cipelhető ajándékot kértünk :), amiknek a dobozát Pesten hagytuk, szóval momentán üres polcok és fikók hiányában dobozolás folyik. vagyis már túlvagyunk rajta. most van négy nagy és három pici fedeles egyendobozunk. ebből két nagyban duplóelemek és a duplóvonat sinei vannak, egy piciben meg a duplóállatok, -székek, -emberkék meg a pici extra elemek, pl macskaeledeles elem. egy nagyba bepakoltam az egyszer illetve sohase használt (köztük három cidre-es parafadugót) és az egyéves kor alatt használt játékokat. egy pici jutott a játékkonyha tartozékainak, meg egy másikba pedig átpakoltam egy cipősdoboz tartalmát: három macit, egy lépcsőn leugráló szivárványszinű rugót, anyám textilzsebkendőjét, az ugráló békát és a felhúzható sétáló pingvint. egy nagy dobozbaba betuszkoltam az utókor számára fenntartandó rajzokat, matrica-kompoziciókat és tenyérfestékezéseket minden (eddig) használaton kivüli kifestővel, bár ezekre lassan lehet, hogy nagy igény lesz: a télapóra kapott vizfesték nagyon bejön Hanninak, és ma, miután befestette a Sosóval gyártott kartonkacsa lábait, kifestette a kisvakondos kifestőt is, ugyan egyszinű naracssárgára.
a dvd-k száma is minden hazautazással exponenciálisan nő, úgyhogy már azok se férnek el sehova, de a nappali könyvespolcának alsó két szintjét átpakolva megoldódott a problema (ez Hanni birodalma, itt az ő vackai vannak, innen bármit levehet és kipakolhat, de fura módon ő nem egy pakolós gyerek, szinte csak azzal játszik, ami a szeme előtt van). szóval kiszelektáltam a mesekönyvek egy részét, és mögéjük inkognitóban elfért egy rakás, már megnézett dvd.
ma elmentünk egy bútorboltba polcot meg dvd-tartót meg fogast keresni, de az egész hadművelet egy ordenáré hisztériába fulladt, úgyhogy egy óra nézelődés és egy fél óra kajálás után csak egy hörögve visitó gyerekkel távoztunk.

Nincsenek megjegyzések: