vasárnap, november 15, 2015

Vitamin

Ma délután megint itt volt Lili, Liza barátnője, fenn játszottak a gyerekszobában. A fürdőszobából kihozták a fellépőt, és kipakoltak minden fellelhető játékot a szekrényből, majd alaposan szétszórták a padlón. Egy betű nem maradt a szókirakó dobozában, egy  miniatűr kanál sem a playmobilházban. Amikor Lizivel nekiálltunk együttesen elpakolni, az is kiderült, hogy egy szem tabletta sem maradt a D-vitaminos dobozban - amit tegnap este a Márta, a bébiszittyó a gyerekpolcra rakott @( 
Remegő kézzel kezdtünk utánanézni, mekkora adag vezet túladagoláshoz, meg mik annak a tünetei, de aztán inkább felhívtam Lili apukáját, hiszen ő orvos, ő biztos jobban tudja. Utánanézett a könyveiben, meg közben mi is a netet bújtuk, szóval semmi para nincs, ha csak egyszer benyaltak akár fejenként 20napi adagot, a túladagoláshoz hónapokig kéne a napi adag 100-szorosát bevenni.

Tanulság nincs, más gyógyszer-szerű dolog nincs és nem is volt elől, annak ellenére, hogy Hanni sosem csinált ilyet, az alap, hogy vegyszert, gyógyszert nem tartunk elől. Most már a D-vitamint sem.

Nincsenek megjegyzések: