csütörtök, június 16, 2005

mókus, kerék

hét-félnyolc, lájtos fejbekólintásként bekapcsol a klasszikrádió (ami esténként tíz és éjfél között klasszikláundzs mit dj jondal)
joghurtbamüzli vagy piritós, tejeskávé (baszki, nem vettem tejet holnapra, baszki baszki) közben konyhaablakon keresztül mókuskeresés (ez azért kicsit korai még nekik, általában nyolckor kelnek. nem hüjék)
fogmosás, csipaműtét, lencsberakás
mitvegyekfel
cuccösszepakol
autóbabe, kanonier, moltke, siemens, jobbra a harminchatosra, majd a végén jobbra le, kanyarog, és aztán a lámpánál előkeressük a belépőkártyát a táskából és a tárcából, majd szépen begurulunk a kapun, portásbácsi vagy bólint, vagy mutatóujjal ránkbök.
ha jól időzítettünk, még van idő az előző napi injektálásból való kicsiket fixálni, az előző napi fixálást leállítani, mosni. ha nem, akkor késik az injektálás.
kilenckor villany fel, halak ébrednek, lehet őket összerakni, injektort összeszerelni, kapillárist feltölteni, petriket kipakolni, majd jön a hajrá az idővel és a halakkal.
ki a gyorsabb? az ikrázó halak, a fejlődő embriók vagy én?
ebédig fejvesztett munka, aztán káve
délután tisztábarakom a kicsiket, új oldatot kapnak, a tegnap fixáltakat meg lehéjazom. egyenként. mikroszkóp alatt csipesszel. aztán mehetnek a metanolba.
aztán még a többi project, plusz a mai progress riportra készülés...
estére mosott aggyal merengek ki az ablakon, nézem a szomszédbácsi által kirakott diót és mogyorót rágcsáló kis vackokat...
a tegnapi padlizsánkrém egy kicsit túl fokhagymára sikeredett...
este könyv, net, zene, bambulás után zuhany, ágybanolvasás, majd újra csipagyűjtés indul...

Nincsenek megjegyzések: