csütörtök, augusztus 21, 2008

hat és felet - hetet, havat

Hannababa mostanában nagyon dumás. először rájött, hogy hogyan mozog az ember szája, és némán rágódott egy-két napig, ami irtó viccesen nézett ki, de most már nyomja a sódert rendesen, és nem csak duplaszótagok mennek, megy itt minden, kéremszépen, legfőképpen APA minden kombinációban. de legfőképpen igy: APPA. ez a kedvenc szava. Néha evés közben rámnéz - na nekem meg ez a kedvencem, hogy amikor ül az ölemben, és hirtelen felnéz rám, ez olyan imádnivaló - és azt mondja, KAJA. hamár kaja, mostanában már minden finomságot szivesen fogad, sőt. már kapott brokkolit, édesgyökeret és céklát krumplival, avokádót magában pépként, répát és krumplit kis darabokként, de egyszer a répa félrement, és azóta nem nagyon szereti a darabos kaját, de szerencsére a pépek jól mennek. gyümiből a sztenderd barack, körte, alma, banán, illetve ezek vegyesen. hétvégére megsütöm a sütőtököt, remélem az is bejön majd neki.
amúgy most már a nagylányos babakocsiban üldögél sétakor, és néha még el is alszik benne. merthogy most már szépen tartja magát ülésben, úgyhogy most már aktuális az etetőszékprojekt is.
amúgy ha rájön az ihlet, hihetetlen nagyokat pörög-forog, akár fél órán át nyomja intenziven kifulladásig. próbál kúszni is, de egyelőre a kezét hátracsapja, és az arcán próbál csúszni, több-kevesebb sikerrel. ezért még a matracon tartjuk a pörgést, a kemény szőnyegen ledarálná azt kis helyes orrát az biztos.
hétfőn voltunk U5-ön: több, mint hét kiló, hatvanhét centi, és a feje negyvenhárom centi átmérőjű, a görbék szerint minden értékével az átlagos kislányokhoz tartozik.

Nincsenek megjegyzések: