szerda, november 19, 2008

családi körkép

hol is kezdjem?
na, talán nővéremnél. neki egy jóideje nincs bejelentett munkája, tavasszal még dolgozott feketén egy nyomdának, de persze őt rakták ki legelőször, amikor valakit ki kellett, azóta néha kutyákat nyír pénzért, sokszor késő estig, így Vivi sokszor egyedül van otthon a három kutyával. na ő is külön sztori, ki van borulva mindenkire, szerinte mindenki utálja, ha valaki mond neki valami kritizálót, akkor már a világ is összefogott ellene. az anyját meg persze mindenekfelett utálja.
aztán apám ugye majdnem egy éve nyugdíjban, nagybátyámék cége inkább nyugdíjazta. hogy tudjon segíteni Juliéknak, elvállalt egy állást, mi hiába könyörögtünk neki, hogy ne tegye, kamu az egész. egy bécsi építési vállalat nemtommilyen igazgatója lett, akinek "csak" alá kell írnia dolgokat, havi fixért meg kiutazásonkénti pénzért. mondtuk neki, hogy ennek olyan szaga van, mintha rá akarnák húzni a vizes lepedőt, de ő meg váltig állította, hogy milyen rosszhiszeműek vagyunk, nem mindenki gazember. na ez a bécsi cég nem igazán fizet, sőt, alig jelentkezik, apám meg nem igazán áll a sarkára, félek, ebből még nagy gáz lesz.
kérdeztem apámat, hogy hogy állnak anyagilag, ha nincs most ugye ez a fizetés, amire számított, hogy vannak-e kölcsöneik, aminek most ugye a törlesztő részletei még magasabbak, stb, kell-e nekik pénz, de most azt mondta, még ellavíroznak valahogy. a két nyugdíjból. effektíve négyen.
anyám közben meg az angoltanfolyam mellett dianetikára jár a szcientológusokhoz, hiába meséltem neki róluk, szerinte hasznos, és olyan, mint az agytorna.
nővérem most vár egy állásinterjú eredményére, kábé ennyi a család összes pozitív jövőképe.

Nincsenek megjegyzések: