hétfő, január 31, 2011

kételyek között

igazából néha meg vagyok győződve a dologról, néha meg azt hiszem, hogy csak a hülye hormonok szórakoznak velem, és csak bebeszélem magamnak a dolgot.
hogy peter, a labor posztdokja szívat. merthogy nem adja oda két hónapja már a kért plazmidtérképet mindenféle idióta okokra hivatkozva. a plazmidét, amivel dolgoznom kell - kéne, amibe bele kéne klónoznom háromféle promótert, de fogalmam sincs, hogy ténylegesen mi van benne. szívok a pcr-rel is amúgy, nem megy a genomi dns-ről a promoter-amplifikálás. beterveztem egy genomi dns pucolást, de nem találtam proteináz k-t, és ő nem volt hajlandó adni, mert hogy miért nem használom az ő dns-ét. hogy ő hetente izolál, és nevetséges, hogy én magam ezzel akarok vacakolni. amúgy a pcr-hez az ő által kutyult taq-ot és ready-to-use puffert tudom csak használni, amiről szintén fogalmam sincs, hogy milyen puffer van benne, mennyi dNTP, van-e benne só, stb. ergó, ha nem megy a pcr, ezekkel nem tudok variálni.
ha összejön valamelyik grant, első dolgom lesz venni egy csomó anyagot magamnak. normális proofreading dns polimerázt, proteináz k-t, lehet, hogy egy rendes plazmidot is be kell szereznem. nonszensz, hogy a kísérleteim egy rivalizáló vagy csak szimplán geciző csávótól függjenek.

Nincsenek megjegyzések: