péntek, október 17, 2003

Minek ez a cirkusz?
A cirque noveau vagyis az új cirkusz műfajának egyik legizgalmasabb, világszerte ismert társulata a svéd Cirkus Cirkör: a merész és szellemes előadásairól ismert társulat két éve már Budapesten is bemutatkozott zajos sikerrel. A fiatal artisták által 1995-ben, Stockholmban alapított Cirkör megteremtette a svéd kortárs cirkusz alapjait, és – számos izgalmas, összművészeti szellemben készült előadást létrehozva – bevezette a cirkusz műfaját a svéd előadó-művészetbe.
A társulat vezetői két-, illetve hároméves, Cirkuspiloterna (cirkuszpilóták) névre keresztelt tanulmányi programot hoztak létre, melynek keretében fiatal akrobaták és artisták képezhetik tovább magukat, elmélyülve a műfaj valamennyi ágában. A program alapját a cirkuszművészet alkotja, de az más művészeti ágak (a színház, a kortárs tánc, a zene) technikáival és elméleti képzéssel is kiegészül.
A most látható, legfrissebb, tizenhárom szereplős diákprodukció, a Miss. Lyckad 2003 nyarán került színre, és fantasztikus légtornász-, zsonglőr- és akrobatamutatványok sorát foglalja magában. A lelkes, fiatal és szeretetre méltó csapat tagjai mestereik munkáihoz méltó, meghökkentő, szellemes, fergeteges jeleneteket mutatnak be.
Jaj, már alig várom, olyan kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz ez.

Nincsenek megjegyzések: